Közösen készül a megye két leggyorsabb úszója

2019. 10. 14. (hétfő) 14.40

Néhány hete együtt edz Senánszky Petra és Holoda Péter, akik jelenleg napi 5-6 órát tréningeznek a Debreceni Sportuszodában.

A 2017-es budapesti úszó világbajnokságon bronzérmes Holoda idén februártól a Debreceni Sportcentrum - Sportiskola úszója, de egészen mostanáig az Egyesült Államokban zajlott a felkészülése: "A márciusi országos bajnokság előtt néhány napot edzettem már Debrecenben, nagyon megtetszett a légkör és a lehetőségek sokszínűsége. A fő célom a tokiói olimpiai kvalifikáció kivívása, ahol a döntős helyekért is szeretnék versenyben lenni, a váltóban pedig akár éremért is úszhatunk. Ezért döntöttem úgy, hogy a további fejlődésem érdekében új ingereket keresek, és bár nagyon sokat köszönhetek az amerikai éveimnek, itt most minden adott a sikeres felkészüléshez."

A kétszeres Világjátékok győztes Senánszky Petra is örömmel fogadta új edzőpartnerét: "Minden szempontból örülök, hogy Petivel együtt készülhetünk, új lendületet kaphatunk mindketten. Annak külön örülök, hogy így még ritkábban kell levennem az uszonyaimat a vízi edzéseken, hiszen azokkal kicsivel előtte tudok maradni, folyamatosan segítve a felkészülését." - mosolygott az uszonyosúszás koronázatlan királynője, aki arra a kérdésre, hogy kacérkodik-e az olimpia részvétellel, sejtelmesen felelt: "Mindent ki szeretnék hozni magamból, uszonnyal és uszony nélkül egyaránt indulok majd jövőre is."

A két kiváló sprinter felkészülését irányító Kókai Dávid szerint kemény feladat előtt állnak: "Ideális edzőpartnerek, hasonló adottságokkal, a táv és az úszásnem is megegyezik, jobbat nem is kívánhatnék. Mindketten hasonló szituációban vannak, egy érthető és törvényszerű "teljesítmény platóról" akarnak elrugaszkodni, amire új ingerekre van szükség. Szerencsére Debrecenben mára már nagyon profi lehetőségeink vannak, kemény munkára és napirendre lesznek beállítva, hogy mindketten tovább tudjanak fejlődni."Cikk nyomtatása