Újra Debrecenben a magyar úszó elit!

2018. 03. 07. (szerda) 14.40

Március 28. és 31. között ismét a Debreceni Sportuszoda ad otthont a Felnőtt Úszó Országos Bajnokságnak.

Az Aquaticum Debrecen Termál és Wellness Hotelben megtartott sajtótájékoztatón Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MUSZ) elnöke elmondta:,, Debrecen a MUSZ régi, tulajdonképpen stratégiai partnere. Sok országos- és világcsúcs fűződik a városhoz. Nyugodt vagyok, mert jó kezekben van az OB.”

A MUSZ első embere továbbá elmondta, hogy kezdeményezésére megalakul az Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT), melynek megalakítását szeretnék rögzíteni a szövetség szervezeti és működési szabályzatában, valamint az alapszabályban. Eddig 28 aranyérmet szereztek a magyar úszók az ötkarikás játékokon, ezért fontos, hogy ezek a példaképek támogassák a honi úszósportot és részt vegyenek a mindennapi sportéletben. A sportvezető kiemelte, hogy az olimpiai bajnokok mintegy 90 százaléka már jelezte, hogy örömmel vesz részt az új testület munkájában.

Sós Csaba szövetségi kapitány: ,,Ugyanazt várom, mint tavaly, jó versenyt és teltházat. Debrecenben láthatjuk majd a régi nagy sztárokat és a feltörekvő fiatalokat, egyébként továbbra is zajlik a generációváltás a sportágban. Egy-két versenyszámban nagyon nagya konkurencia.”

Papp László, Debrecen polgármestere:,, A hazai sportszövetségek közül az egyik legharmonikusabb viszony a MUSZ-szal alakult ki, örülök, hogy már hatodik alkalommal rendezhet Debrecen OB-t. A városnak presztízskérdés, hogy a sport terén, mind élsportban, mind az események szervezésében kimagaslót nyújtson. Tavaly 726 milló forinttal támogattuk a sportot, idén erre a célra 890 milliót fordítunk. Többek között tervezzük az uszoda fejlesztését, bővítését.”

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője:,, Tavaly kiemelt figyelmet kapott az OB a budapesti vizes világbajnokság kvalifikációs versenye miatt. A léc magasra került, bízom benne, hogy ezt sikerül március végén még magasabbra tenni. Van egy fiatal, feltörekvő úszószakosztályunk, remélem, hogy 15-20 versenyzőnk megmutathatja tudását az OB-n.  Ma elindult a jegyértékesítés, érdemes minél hamarabb megvásárolni a belépőket, mert egy évvel ezelőtt is többször ki kellett tennünk a ,,megtelt” táblát.”

Koroknai András, a válogatott keretorvosa:,, Készül a szövetség sporttudományi, sportegészségügyi stratégiája. A jövőben rendszeres laborvizsgálatok lesznek, teljes diagnosztikai vizsgálatokat vezetünk be és mozgásterápiás szakemberek is figyelik majd az edzéseket.

A sajtótájékoztatón tiszteletét tette a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás is. 


A belépők a Debreceni Sport Hotel***-ben, illetve a http://debrecenisportcentrum.hu/jegyvasarlas rendszerében vásárolhatók meg, vagy versenynapokon a Debreceni Sportuszodában.

Belépőárak:

A délutáni döntőkre: 800 Ft

4 napos bérlet: 2500 FtCikk nyomtatása