Senánszky Petra ötödjére védte meg világbajnoki címét

2021. 07. 05. (hétfő) 21.31

Az oroszországi Tomszkban, világbajnoki arannyal, országos csúccsal és Világjátékok kvótával nyitottak a debreceni uszonyosúszók.

Az uszonyosúszók legrangosabb megmérettetésén a Debreceni Búvár Klub öt versenyzővel képviseli városunkat és Magyarországot. A csapatban Senánszky Petra, Szabó Anita, Suba Sára, Pázmányi Sándor, valamint Holoda Péter kapott helyet.

Már a vb nyitónapján debreceni sikernek örülhettünk, Senánszky Petra a délelőtti előfutamból legjobb idővel került a döntőbe. Kókai Dávid tanítványa, az uszonyosúszás királynője, elérhetetlen vetélytársai számára, ötödjére is megvédte világbajnoki címét 100 méteres uszonyos gyorson.

Szabó Anita szintén remekelt a fináléban, 400 méteres felszíni úszásban, új országos csúccsal ötödikként csapott célba. Anita nem csak az új rekordnak örülhetett, helyezésével kvótát szerzett a 2022-es Világjátékokra.

Holoda Péter 100 uszonyos gyorson 7. helyen ért célban, míg a Suba Sárával felálló 4×50 méteres mix váltó a 8. legjobb idővel teljesítette a távot.Kedden folytatódik a világbajnokság, Suba Sára 200 felszíni úszásban, a pár hete junior világbajnoki címet szerzett Pázmányi Sándor 1500 méteres felszíni gyorson, Senánszky Petra a 4×100-as mix váltó tagjaként ugrik medencébe.Cikk nyomtatása