Világklasszis pólósok Debrecenben

2021. 01. 06. (szerda) 14.17

Péntektől vasárnapig, zárt kapuk mögött rendezik meg a világliga végjátékát a Debreceni Sportuszodában.

Nyolc ország – köztük Magyarország – vízilabda-válogatottja küzd meg Debrecenben péntektől vasárnapig a világliga végjátékában. A mérkőzéseket zárt kapuk mögött játsszák, a magyarok meccseit és a kiemelt találkozókat az M4 Sport közvetíti.

Az olimpiai kvótás magyar válogatott pénteken az olaszokkal játszik negyeddöntőt. Amennyiben a csapat nyer, akkor szombaton a Horvátország-Montenegró összecsapás győztesével találkozik. A helyosztókat vasárnap játsszák.

A 15 fős magyar férfi vízilabda-válogatottban a keretszűkítés után a tavaly januári Európa-bajnokságon aranyérmes csapatból kilenc játékos, valamint két újonc, Konarik Ákos és Vigvári Vendel is helyet kapott.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Papp László polgármester úgy fogalmazott, ha világszintű sportrendezvényről van szól, Debrecen megint bizonyítja, hogy lehet rá számítani, hisz a város beugróként, sőt "megmentőként" vállalkozott a torna megrendezésére, lévén a korábbi helyszín visszalépett.

Papp László kiemelte, hogy Debrecenben nagyon jó az infrastrukturális háttér nagyobb sportrendezvények megtartására, az erős szervezeti hátteret pedig a Debreceni Sportcentrum biztosítja. A polgármester beszélt arról is, hogy a játékosok és a szervezésben, lebonyolításban részt vevők a vírustesztek után léphetnek be az uszodába. 

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta, a legkomolyabb egészségügyi előírások betartásával rendezik meg a selejtezőt, úgynevezett buborék jelleggel, így a több száz közreműködőt is tesztelik. Vári Attila emlékeztetett, hogy a tokiói olimpia előtt nagyon fontos, hogy minél több tétmeccset játszhasson a magyar válogatott, hogy lássák, hol áll a felkészülésben a csapat.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Konarik Ákos (Szolnoki Dózsa), Kovács Gergő (Szolnoki Dózsa), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (Szolnoki Dózsa), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo)

A program a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja szerint:

Negyeddöntők, elődöntők, döntők

2021. január 8-9-10 - Debrecen (Magyarország)

Január 8., péntek

Szerbia-Spanyolország(15) 11:13 (3:3, 1:5, 3:2, 4:3) - idén március 10-én lejátszották

16.45 Horvátország-Montenegró (G1)

18.30 Franciaország-Görögország (G3)

20.15 Olaszország-Magyarország (G4)

Január 9., szombat

15.00 G1 vesztese (Horvátország vagy Montenegró)-G3 vesztese (Franciaország vagy Görögország) (G5)

16.45 Szerbia-G4 vesztese (Olaszország vagy Magyarország) (G6)

18.30 G1 győztese (Horvátország vagy Montenegró) -G3 győztese (Franciaország vagy Görögország) (G7)

20.15 Spanyolország-G4 győztese (Olaszország vagy Magyarország) (G8)

Január 10., vasárnap

15.00 G5 vesztese-G6 vesztese

16.45 G5 győztese-G6 győztese

18.30 G7 vesztese-G8 vesztese

20.15 G7 győztese-G8 győztese

A mérkőzések a tévéközvetítés programja miatt felcserélődhetnek.

 

Forrás és fotó: dehir.huCikk nyomtatása