Hazai medencében is bemutatkozik a DVSE

2019. 09. 13. (péntek) 00.43

Pénteken első hazai mérkőzését játssza a DVSE OBI-es vízilabdacsapata a 2019-20-as szezonban. Miroslav Bajin együttese 19 óra 15 perctől a Tatabányát fogadja a Debreceni Sportuszodában.

A nyáron jelentős átalakuláson esett át a debreceni pólócsapat, hiszen öt meghatározó ember is távozott a klubtól. Helyükre Telegdy András, Vancsik Levente és Rádli Rajmund érkezett, valamit az utánpótlásból felkerült Somorjai Péter. A bajnokság egyik legfiatalabb kerete még nem érett össze teljesen, ezt bizonyítja a szezonnyitón Újpesten elszenvedett ötgólos vereség is.

-Lehetne keresni a kifogásokat, hogy első meccs volt, és még nem vagyunk készen, de azt gondolom, hogy nem játszottunk jól, rengeteg védekezési hibát követtünk el. A lefordulásokban mindenképp javulnunk kell, mert nagyon gyengén használtuk ki az első meccsen, valamint az ellenfél dinamikus játékaira is jobban kell majd reagálnunk. Szerintem a keretünk adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk, de még nem vagyunk elég rutinosak, nagyon sok olyan dolgot nem tudunk még téthelyzetben megcsinálni, amik az edzéseken már tökéletesen mennek. –vélekedett a szezonkezdésről Fekete Gergő.

Sok ideje nincs a szomorkodásra a cívisvárosiaknak, ugyanis pénteken máris a közvetlen riválisnak számító TVSE látogat a cívisvárosba. A tatabányaiak sem kezdték a legjobban az idei kiírást, ugyanis az első fordulóban a Miskolc odahaza győzte le őket 13 góllal. A két gárda a közelmúltban már kétszer is találkozott egymással, a Jó szerencsét felkészülési tornán 13-11-es DVSE siker született, a Magyar Kupa selejtezőiben ugyanakkor 10-8-ra a Tatabánya nyert.

-Jóval statikusabb játékot játszanak, mint mi, sokkal tapasztaltabbak és fizikálisan erősebbek nálunk. Nekünk ugyanakkor a gyors és motivált játék lehet az erősségünk, olyan iramot kell diktálnunk, amit ők nem fognak bírni. Tavaly már bizonyítottuk, hogy akárki jött Debrecenbe, annak nagyon meg kellett szenvednie, nagyon kevesen tudtak tőlünk győzelemmel távozni. A hazai pálya nekünk nagyon sokat nyújt, pénteken is szeretnénk győztesen elhagyni a medencét. –zárta szavait a fiatal játékos.

 

Forrás és fotó: dvse.huCikk nyomtatása