Rövidpályás rekordokkal zárták az évet az uszonyosúszók

2018. 12. 21. (péntek) 09.09

A 2018-as évet a kecskeméti Rövidpályás Országos Bajnoksággal zárták a Debreceni Búvárklub uszonyosúszói, akik 15 arany-, 13 ezüst és 14 bronzéremmel, valamint 9 országos csúccsal búcsúztak az idei szezontól.

Az elsőségekből minden korosztály számára jutott, hiszen a gyermekeknél Szilágyi Judit Ilka, a serdülőknél Lipők Larion, ifjúságiban Linzenbold Zsófia és Pázmányi Sándor, a junioroknál Szabó Anita, a felnőttek között pedig Senánszky Petra nyakába akasztottak aranyérmet, de vaskos korosztályos csúccsal lett első az ifjúsági mix váltó is.

 A kiváló teljesítményt nyújtó csapatból kiemelkedett Lipők Larion és Senánszky Petra, akik 4-4 országos rekordot is átírtak, utóbbi ráadásul két számban is a világ legjobb eredményét érte el.

A Debreceni Búvárklub idén ünnepli megalakulásának 60. évfordulóját, ami előtt az uszonyosúszó szakosztály vezetője, Kókai Dávid szerint méltóképpen tisztelegtek a versenyzők:

„Egész évben remekül haladtunk, idén minden korosztályban lett egyéni és váltó országos bajnoki címünk is, amit egyedülálló sikernek értékelünk. Kiegyensúlyozott, jó csapatunk van, aminek a tagjai egységes közösséget is alkotnak, a nagyobbaknál kiváló példaképek, a kisebbeknél pedig lelkes és tehetséges követők csiszolódnak nap, mint nap az edzéseken. Első osztályú a szülői közösségünk, helyén van a vezetés, és minden adott a Sportuszodában a jó szerepléshez, úgyhogy bizakodva vágunk majd neki a következő idénynek is.”Cikk nyomtatása