Három meccsre a felsőháztól

2018. 01. 31. (szerda) 15.16

A DVSE egész szezonját meghatározza az a három mérkőzés, amelyek az OB I-es bajnokság alapszakaszában következnek. A debreceni pólósok elsőként az UVSE csapatát fogadják.

Bekerülni az OB I legjobb nyolc csapata közé – ezt a célt tűzte ki maga elé a DVSE az idei szezon előtt. Mindez akkor valósulhat meg, ha az UVSE, az AVUS és a Kaposvár csapatát is legyőzik Komlósi Péter tanítványai, akik elsőként a fővárosi UVSE ellen ugranak vízbe szerda este a Debreceni Sportuszodában.

– Az UVSE elleni felkészülés nem alakult zökkenőmentesen – mondta Lévai Márton, a DVSE kapusa. Kifejtette: a csapat néhány tagját elérte egy betegséghullám. Ez meg is látszott a Ferencváros elleni kereten. Lévai szerint a hiányzók ellenére is jól helyt állt a csapat a szombati mérkőzésen, és a szerdai találkozóra a maródiak is bevethetők lesznek. Az ellenfélről szólva a hálóőr kiemelte, hogy egy fiatal, főként kontrákra játszó együttes érkezik Debrecenbe. A találkozó kulcsa, hogy a fővárosiakat kevés gólon tartsák, és hatékonyan használják ki az elöl adódó helyzeteket. Lévai számít a hazai közönségre, és magabiztos győzelmet vár. Ettől azt reméli, jó lökést kap a csapat a szombathelyi és kaposvári mérkőzésekhez.

Az UVSE elleni OB I-es bajnoki találkozó január 31-én, szerdán 20:15-kor kezdődik a Debreceni Sportuszodában.

 

Tabella:

Szolnoki Dózsa  33 pont

FTC                     30

BVSC-Zugló       22

VasasPlaket       15

DVSE                  10

Kaposvári VK      9

AVUS                   6

UVSE                   4


Forrás: dvse.huCikk nyomtatása