Fájó vereség a szezonnyitón

2017. 10. 05. (csütörtök) 09.18

A DVSE férfi vízilabda csapata 12-8-as vereséget szenvedett a hazai bajnokság szezonnyitó találkozóján a BVSC-Zugló együttesétől.

Nem indult rosszul a mérkőzés hazai szempontból, hiszen Dimitrije Obradovic góljával megszerezte a vezetést a hazai csapat. Nem sokkal később a vendégektől Létay Krisztián egyenlített. A mieink újra előnyhöz jutottak Süveges Máté góljával. Ezután azonban a BVSC Török Béla és Létay Krisztián találataival átvette a vezetést. Egy perccel a negyed vége előtt Boros Tamás egyenlített, ami egyben az utolsó gól is volt az első negyedben.

A második negyed második percében ötmétereshez jutottunk, amit Kállay Márk magabiztosan értékesített. Két perccel később Sugár Péter találatával egyenlített a BVSC. Másfél perc volt még hátra a negyedből, amikor Török Béla megszerezte második gólját, ezzel 4-5-re módosította az állást. Kilenc másodperccel a nagyszünet előtt ötmétereshez jutottunk, amit azonban Stefan Vidovic nem tudott értékesíteni, és így a vendégek vezettek kétszer nyolc perc után, de csak egy góllal.

Az igazán nagy problémák a harmadik negyedben kezdődtek, hiszen Várnai Kristóf, és Kovács Péter találatával már három gól volt a két gárda között. Időt kért Komlósi Péter, ezután pedig Szőke Szabolcs büntetőből szépített. Nem sokáig örülhettünk azonban, mert Várnai Kristóf ráérzett a játékra (sajnos), és második találatával 5-8-ra alakította az állást. A harmadik játékrészben már nem esett gól, köszönhető mindez a remek formában védő kapusunknak, Lévai Mártonnak.

Az utolsó nyolc percre tehát háromgólos hátránnyal érkeztünk, de az első támadásból Szőke Szabolcs ismét betalált, és két találatra zárkóztunk. Ezután ismét sebességet váltott a vendég együttes. Török Béla és Csapó Miklós góljaival, majd Létay Krisztián ötméteresével már öttel vezetett a Zugló. A mérkőzés napján 21. születésnapját ünneplő Macsi Patrik gólt szerzett ugyan három perccel a vége előtt, de ezzel sem sikerült közelebb kerülni a BVSC-hez. Az utolsó percre maradt egy Létay Krisztián gól a vendégek, és egy Vidovic találat hazai részről.

A vége 12-8 a BVSC-nek. Folytatás szombaton 19 órától a Vasas otthonában.


Edzőszemmel:

Szűcs Levente (BVSC):

-A szezon első mérkőzéseként úgy gondolom, hogy a játék színvonala jobb volt, mint az első meccsen lenni szokott. Tudjuk, hogy ez egy nagyon kiegyensúlyozott csoport a Debrecennel, Kaposvárral, BVSC-vel, és rögtön egy rangadóval kezdte a két együttes. Úgy gondolom, hogy ez egy hatpontos mérkőzés volt, mert a Debrecen otthonában nem sokan fognak tudni pontot rabolni. Azt kértem a játékosaimtól, hogy diktáljunk egy nagy iramot, és próbáljuk felőrölni az ellenfelet, és ez sikerült. Nem gondolom, hogy ekkora különbség lenne a két csapat között, de a mai napon a mutatott játék alapján ez egy reális eredménynek mondható.

Komlósi Péter:

– Két negyeden át úgy tűnt, hogy ez egy vérbeli rangadó, hiszen előtte is olyan energiák voltak az uszodában. A BVSC már három vagy négy éve játszik együtt. Minket sok tényező hátráltatott, végigment rajtunk egy vírus múlt héten, voltak sérültjeink, akik nem tudtak olyan edzésmunkát végezni. A lényeg az, hogy a csapatunk nem tudott csúcs állapotban lenni. Taktikailag felkészültünk, de a Magyar Kupa mérkőzéshez képest meglepett minket a BVSC ezzel az irammal, és a lövőik is beélesedtek. Két negyeden át szoros volt ez a mérkőzés, utána gyorsan kaptunk három gólt zsinórban. Onnantól kezdve csak kergettük az eredményt, nem volt már értelme a mérkőzésnek.Cikk nyomtatása